L'Ajuntament de Barcelona denuncia a la fiscalia els manifestants que van intentar retirar el llaç groc de la façana

Demana al Govern que es plantegi restringir les manifestacions d'ultradreta

L'equip de govern de l'alcaldessa Ada Colau ha denunciat davant de la fiscalia els manifestants d'ultradreta que el 27 de maig van intentar retirar un llaç groc de la façana de l'Ajuntament. Fins i tot podrien haver intentat entrar a l'edifici consistorial. El tinent d'alcalde Jaume Asens ha explicat les conclusions de l'informe de la Guàrdia Urbana sobre els fets. Segons Asens, els manifestants van increpar els agents que en aquell moment van considerar que hi havia "perill" que accedissin al consistori i per això van posar tanques a l'entrada.

A més, el consistori ha demanat a la conselleria d'Interior que obri un expedient informatiu als convocants de la manifestació pels incidents causats, i fins i tot que es plantegi restringir altres manifestacions similars si es demostra que provoquen més incidents.

Ordre de no retirar cap símbol

Segons el tinent d'alcalde, que el llaç groc desaparegués durant una estona de la façana del consistori aquell dia "va ser un malentès". Ha explicat que el símbol va quedar amagat a causa del vent i que quan el consistori se'n va adonar el van recol·locar, una acció que va semblar "una provocació" als manifestants. Asens ha explicat que l'Ajuntament ha donat instruccions internes perquè "sota cap circumstància es retiri cap símbol o pancarta que estigui a la façana, si no és amb autorització directa de l'alcaldessa". 

Asens espera que, amb l'entrada del PSOE al govern espanyol, la fiscalia "tingui noves instruccions i sigui més contundent contra aquest tipus d'actuacions". També ha insistit en la "preocupació" del consistori "pel creixement d'actes de violència vinculats amb l'extremadreta" a la ciutat. "No podem normalitzar aquestes accions", ha assegurat Asens, que també ha demanat la col·laboració de la Generalitat en aquest sentit.

Més continguts de