Salut
Societat 30/05/2011

Rússia prohibeix la importació d'hortalisses espanyoles per la crisi dels cogombres

L'Estat espanyol estudia demanar indemnitzacions a la UE per les pèrdues al sector agrícola. Ja són tretze els morts a Alemanya pel brot d'E.coli

Redacció
1 min

BarcelonaRússia ha prohibit avui la importació d'hortalisses procedents d'Espanya, com a conseqüència del brot d'infecció intestinal a Alemanya per l'aparició del bacteri Escherichia coli (E.coli) en alguns cogombres la setmana passada. A més, Bèlgica ha prohibit la compra a les dues empreses espanyoles assenyalades com a responsables i la República Txeca ha ordenat la retirada de dues remeses de cogombres espanyols. Dijous passat les autoritats sanitàries alemanyes van apuntar a Espanya com l'origen dels productes on s'havia detectat E.coli, en concret de dues empreses de Màlaga i Almeria.

El sector horticultor espanyol, que es va reunir avui amb la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, calcula que les pèrdues per aquesta crisi poden arribar a 200 milions setmanals. Per això, tant el Govern espanyol com l'andalús han anunciat avui que estudiaran la possibilitat de demanar indemnitzacions a la Unió Europea (UE) per aquests danys, donat que encara no s'ha demostrat en quin punt de la cadena es van infectar els cogombres espanyols.

El nombre de persones mortes a Alemanya per aquest bacteri ha pujat avui a tretze, segons les autoritats sanitàries alemanyes, informa Efe. Les dues últimes víctimes són una dona de 87 anys i una altra d'entre 40 i 50, a dos estats diferents de la confederació alemanya. Divendres havien mort sis persones i durant el cap de setmana el balanç de víctimes va pujar a deu, tots ells al nord del país. En total, hi ha unes 1.200 persones afectades pel brot, segons l'Institut Robert Koch de Berlín.

stats