Societat 07/04/2013

Arrenca la gran cursa d'El Corte Inglés amb més de 70.000 corredors

Es tracta de la segona cursa popular i urbana més important del món pel que fa a participants. El recorregut, de 10,7 quilòmetres, es podrà fer en dues hores i mitja

Agències
1 min
La 35a edició ha reunit més de 70.000 corredors

BarcelonaLa tradicional cursa d'El Corte Inglés, una de les més populars al món pel que fa a participació ciutadana, ha arrencat aquest diumenge a les 9.30 hores amb més de 70.000 corredors a la plaça Catalunya de Barcelona.

Els corredors podran recórrer els 10,766 quilòmetres marcats a l'itinerari en un temps màxim de dues hores i mitja. El recorregut travessa el centre de la ciutat: carrer Aragó, plaça Espanya, passeig Olímpic o ronda Sant Antoni, entre altres.

Es tracta de la 35a edició d'una cursa que s'ha convertit en tot un referent no només a Catalunya, sinó també a l'estranger. La cursa d'El Corte Inglés és, de fet, la segona al rànquing de curses populars i urbanes del món.

Més de 8.700 corredors faran el traçat amb un xip que registrarà el seu temps real, que podrà ser consultat a la web de la cursa a partir de les 14 hores.

L'organització compta amb 1.300 persones que s'ocuparan que tot funcioni, regularan el trànsit i atendran les emergències. Aquesta edició de la cursa dóna suport a la Fundació Ictus, dedicada a les malalties vasculars.

Alguns esportistes professionals han donat suport a la cursa. Són, per exemple, els jugadors del FC Barcelona Pedro Rodríguez i Jordi Alba, el del RCD Espanyol Joan Verdú −que repeteix de l'any passat−, el jugador dels Minnesota Timberwolves Ricky Rubio, el campió olímpic de taekwondo Joel González i la waterpolista Anni Espar.

stats