Associacions de veïns denuncien el col·lapse dels serveis d'urgències

Asseguren que en alguns casos s'han produït més de 24 hores d'espera per manca de llits i ho atribueixen a les retallades i no a l'epidèmia de grip

La Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc) ha sol·licitat una reunió urgent amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per la situació de col·lapse que estan patint aquests dies molts hospitals i ambulatoris.

Les associacions veïnals asseguren que en alguns casos s'han produït més de 24 hores d'espera d'algun pacient per ser ingressat per falta de llits i han atribuït aquests col·lapses a les retallades en els serveis i no a l'epidèmia de grip que ha fet augmentar els casos a les urgències d'hospitals i ambulatoris.

En un comunicat, la Confavc relaciona directament "el col·lapse dels serveis d'urgències que aquests dies s'està vivint a molts hospitals i centres d'atenció primària de Catalunya amb la política de retallades socials i tancament de serveis que el govern de CiU ha executat des que va arribar al Govern".

Els veïns volen reunir-se amb Boi Ruiz "amb l'objectiu d'analitzar la situació i reactivar els serveis disminuïts o tancats en alguns barris".

"La situació que s'està vivint als passadissos i vestíbuls de molts centres des de fa moltes setmanes és absolutament denigrant per a les persones malaltes i els seus familiars", denuncia la Confavc.

Més continguts de