Barcelona comença els tràmits per expropiar l'edifici de l'antiga Cooperativa del Segle XX

El Districte de Ciutat Vella vol retornar-lo al barri de la Barceloneta com a equipament públic

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per expropiar l'edifici de l'antiga Cooperativa del Segle XX, al barri de la Barceloneta, ha informat aquest dissabte el consistori. La Comissió de Govern de dimecres ha aprovat inicialment el pla especial que habilita l'Ajuntament a modificar el planejament per qualificar aquest edifici com a equipament de titularitat pública, ja que actualment té la qualificació d'equipament sense determinar. Per tant, pot ser també un equipament privat.

El pla especial aprovat inicialment romandrà un mes en exposició pública i, després, una vegada resoltes les al·legacions que es puguin presentar, haurà de passar el tràmit d'aprovació definitiva al ple de l'Ajuntament. Llavors s'impulsarà l'inici de l'expedient d'expropiació de l'edifici. Aquest expedient d'expropiació es desenvoluparà independentment del litigi obert per determinar la propietat de l'edifici, que encara està en marxa.

El Districte de Ciutat Vella té intenció de rehabilitar l'immoble, que presenta un estat bastant deteriorat pel desús dels últims anys, i retornar-lo al barri de la Barceloneta com a equipament públic.La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, va anunciar a començaments del 2014 la intenció del govern municipal d'adquirir l'immoble. En primera instància, l'Ajuntament va intentar comprar l'edifici, però la seva titularitat es troba en litigi des del 2012, quan es va dissoldre l'antiga cooperativa i es va produir un desacord entre els antics propietaris.