Publicitat
Publicitat

Teddy Bautista dimiteix com a president de la SGAE

El fins ara president de l'entitat ha presentat la seva renúncia que ha estat acceptada per la Junta Directiva.

El president del Consell de Direcció de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Teddy Bautista, ha presentat aquesta tarda la seva renúncia a la Junta Directiva que l'ha rellevat de tots els seus càrrecs.

La Junta ha acceptat la seva renúncia en una reunió que s'ha celebrat a la seu de l'entitat, a Madrid, en què s'han designat els membres d'una comissió rectora. A la reunió hi havia cineastes com José Luis Cuerda, Jaime de Armiñán o músics com Mikel Erentxun que no han volgut fer declaracions. No han revelat el nom del president d'aquesta comissió que serà "un gestor extern i independent amb les màximes gestions executives" segons ha dit Sabino Méndez, un dels membres de la directiva que està formada per Ernesto Caballero, Álvaro de Torres, Imanol Uribe, Víctor Manuel i Tomás Marco.

34 anys a l'entitat

Bautista diu adéu així a la SGAE, després de 34 anys com a soci i 16 com a president, envoltat per l'escàndol que ha provocat la seva detenció, juntament amb altres vuit persones, per la seva presumpta relació amb un delicte de desviament de fons a l'entitat que rep el nom d'Operació Saga. 

Bautista és músic, actor i compositor i es conegut per reclamar el cobrament de drets d'autors des del 1977, quan va entrar a la Junta Directiva de la SGAE. Tot i tenir el suport de molts autors, la seva gestió havia estat qüestionada en més d'una ocasió especialment per temes com el cobrament en establiments públics, en bodes, en concerts benèfics o en representacions teatrals tradicionals però sobretot, pel cànon digital i les descàrregues a internet.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT