Societat 12/07/2011

Teddy Bautista dimiteix com a president de la SGAE

El fins ara president de l'entitat ha presentat la seva renúncia que ha estat acceptada per la Junta Directiva.

Efe
1 min

MadridEl president del Consell de Direcció de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Teddy Bautista, ha presentat aquesta tarda la seva renúncia a la Junta Directiva que l'ha rellevat de tots els seus càrrecs.

La Junta ha acceptat la seva renúncia en una reunió que s'ha celebrat a la seu de l'entitat, a Madrid, en què s'han designat els membres d'una comissió rectora. A la reunió hi havia cineastes com José Luis Cuerda, Jaime de Armiñán o músics com Mikel Erentxun que no han volgut fer declaracions. No han revelat el nom del president d'aquesta comissió que serà "un gestor extern i independent amb les màximes gestions executives" segons ha dit Sabino Méndez, un dels membres de la directiva que està formada per Ernesto Caballero, Álvaro de Torres, Imanol Uribe, Víctor Manuel i Tomás Marco.

34 anys a l'entitat

Bautista diu adéu així a la SGAE, després de 34 anys com a soci i 16 com a president, envoltat per l'escàndol que ha provocat la seva detenció, juntament amb altres vuit persones, per la seva presumpta relació amb un delicte de desviament de fons a l'entitat que rep el nom d'Operació Saga.

Bautista és músic, actor i compositor i es conegut per reclamar el cobrament de drets d'autors des del 1977, quan va entrar a la Junta Directiva de la SGAE. Tot i tenir el suport de molts autors, la seva gestió havia estat qüestionada en més d'una ocasió especialment per temes com el cobrament en establiments públics, en bodes, en concerts benèfics o en representacions teatrals tradicionals però sobretot, pel cànon digital i les descàrregues a internet.

stats