Localitzats sans i estalvis els quatre menors que s'havien perdut quan feien muntanyisme a Riudaura

Tres nois i una noia, d'entre 14 i 15 anys, no havien arribat al punt pactat amb el grup d'escoltes

Cap a les deu del vespre els equips d'emergència han localitzat el grup de quatre menors que s'havien perdut quan feien muntanyisme a la zona del puig de l'Ofrena. Els Bombers de la Generalitat els han localitzat al Puig de l'Ofrena "una mica nerviosos però amb bon estat de salut".

Els joves havien d'arribar aquesta tarda al coll de Canes seguint un petit recorregut (PR) i, en no fer-ho, els monitors han donat l'avís als bombers, que han activat la recerca. El grup el formaven tres nois i una noia d'entre 14 i 15 anys que estaven seguint una ruta i que dimecres a la tarda haurien estat al Mas del Coll de Santigosa (Ripollès). Dotacions de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i Protecció Civil han participat en l'operació.

Els menors formen part d'un grup d'escoltes que feia muntanyisme a la zona del puig de l'Ofrena. En total, el grup el formaven dos monitors i vuit menors, i dimecres va decidir separar-se. Els quatre adolescents van seguir un recorregut i la resta de menors i els vuit monitors un altre. Dimecres els menors van parlar amb els monitors i els van dir que estaven bé i que havien passat pel Mas del Coll de Santigosa. Aquest dijous el grup s'havia de trobar a la zona del coll de Canes, situat a Riudaura (Garrotxa), a prop de la carretera N-260. Els monitors i els altres menors hi han arribat, però els quatre adolescents no. Aleshores els monitors han decidit desfer la ruta PR (petit recorregut) que haurien d'haver seguit per arribar fins allà. Els han estat buscant durant hores, però no els han trobat.

Cap a un quart de cinc de la tarda els monitors han trucat al 112 per donar l'alerta. Des d'aleshores hi ha hagut actiu un ampli dispositiu de recerca format per deu dotacions dels bombers (entre les quals hi ha un helicòpter, que s'ha retirat al vespre, diverses dotacions terrestres i membres del Grup d'Actuacions Especials), tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, membres de Protecció Civil i Agents Rurals.