Societat 26/06/2013

CIU demana un IVA turístic superreduït a la Vall d'Aran i comarques de l'Alt Pirineu

S'aplicaria durant dos anys als establiments turístics per compensar els efectes de les inundacions

Acn
1 min
L'ABAST DE LA DESGRÀCIA
 1. Un càmping arrasat per l'aigua a Arties.2. Una botiga de souvenirs d'Arties amb tot el material fet malbé. 3. Jorge Burillo, del restaurant Mas Pasta, a Arties.

MadridDiputats de Convergència i Unió han registrat aquest dimecres una proposició de Llei que reclama a l'Estat que apliqui un IVA turístic superreduït (4%) a la Vall d'Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Vall de Benasc durant els anys 2013 i 2014 per pal·liar els efectes de les inundacions de la setmana passada.

La Federació recorda que després de les riuades es van cancel·lar més del 80% de les reserves hoteleres. La reducció de l'IVA s'aplicaria als serveis d'hosteleria, acampament, balneari i restaurants, a més de menjar i beguda per consumir a l'acte. El portaveu de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat a les administracions que es bolquin amb els sectors econòmics d'aquestes zones afectades, en concret el turisme. Duran ha explicat que trigaran a restituir infraestructures viàries i turístiques i l'oferta i la demanda serà sens dubte menor en els propers anys.

La diputada de CiU Conxita Torruella ha explicat que la mesura no suposaria cap greuge per a altres territoris ni implicaria alterar cap directriu europea perquè la reducció de l'IVA tindria caràcter "excepcional" i "temporal" durant els anys 2013 i 2014.

Duran ha afirmat que el govern espanyol "té l'obligació moral d'incorporar aquesta mesura en el paquet general de les que integraran el Reial Decret Llei que s'elabori per a la catàstrofe viscuda en aquestes comarques" i que la vicepresidenta Sáenz de Santamaria ha respost positivament a les converses que han mantingut aquests dies.

stats