Publicitat
Publicitat

Catalunya redueix un 24,68% la despesa farmacèutica

Catalunya és la desena comunitat que més ha reduït la despesa fins al juliol i se situa per sobre de la mitjana espanyola (-23,9%). Les dades coincideixen amb la posada en marxa l'1 de juliol del copagament farmacèutic en funció de la renda

La despesa farmacèutica s'ha reduït al juliol un 23,9% respecte al mateix mes del passat any, la major baixada registrada des del 1999, dades que coincideixen amb la posada en marxa l'1 de juliol del copagament farmacèutic en funció de la renda.

El ministeri de Sanitat destaca, a més, en una nota de premsa, la disminució en el nombre de receptes dispensades a totes les comunitats autònomes, amb excepció del País Basc, que no està aplicant les mesures d'eficiència en la despesa farmacèutica. Catalunya és la desena comunitat amb un major descens.

Concretament, el Sistema Nacional de Salut ha registrat una despesa farmacèutica de 702,8 milions d'euros al juliol, fet que suposa una reducció del 23,9% en relació al mateix mes de l'any anterior. És "el descens més acusat" des que el ministeri elabora el registre mensual.

L'estalvi registrat fins al juliol del 2012 en comparació amb la despesa fins al mateix mes del 2011 s'eleva a 786,7 milions d'euros, mentre que la variació interanual se situa en -6,88%. Pel que fa al nombre de receptes facturades al juliol, han experimentat un descens del 14,14%.

Quant a la despesa mitjana per recepta, la dada de juliol va continuar la tendència a la baixa, amb un descens de l'11,41% respecte al mateix mes de l'any anterior, cosa que deixa la variació interanual en un -7,13%.

Per comunitats autònomes, les que més han reduït la despesa al juliol han estat Múrcia (-35,02%), Castella i Lleó (-32,96%), Castella-la Manxa (-30,93%) i Madrid (-30,47%). Catalunya és la desena comunitat que més ha reduït la despesa (-24,68%), fins als 108 milions, i se situa per sobre de la mitjana espanyola (-23,9%).

El País Basc és l'única autonomia que incrementa la despesa en farmàcia, en uns 1,2 milions d'euros (2,75%) respecte al mateix mes de l'any anterior.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de