EDUCACIÓ
Societat 22/12/2010

La CUP concentra un centenar de persones contra la sentència del Suprem a la plaça de Sant Jaume

Per aquest dijous ja s'han programat protestes enfront del Parlament i a les portes d'ajuntaments de tot Catalunya

Anna Brullet
1 min

BarcelonaLa CUP ha concentrat un centenar de persones a la plaça Sant Jaume de Barcelona en resposta a les sentència del Tribunal Suprem que exigeix al Govern acceptar el castellà com a llengua vehicular a l'educació. “Això és un primer pas, organitzarem més mobilitzacions com les del 10 de juliol o fins i tot més grans”, ha advertit la portaveu de la CUP, Laia Alzina. Per començar, ja hi ha programades aquest dijous concentracions enfront del Parlament i a les vuit del vespre a les portes d'ajuntaments de tot Catalunya.

Per part seva, Quim Arrufat, regidor de la formació a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, considera que “la sentència ha trencat l'espina dorsal incipient del projecte nacional català, la llengua i la cutura”. Arrufat ha afegit: “Si això continua així, els directors d'institut i de les escoles haurien de dimitir en bloc perquè són ells els que patiran el problema”. Per l'escriptor Julià de Jòdar “la sentència torpedina el poder polític català, i el nou Parlament ha de crear alguna majoria que la rebutgi”.

Els manifestants han lluït una pancarta on es podia llegir la paraula “independència”. La concentració ha començat a les vuit del vespre sota una pluja intensa.

stats