Publicitat
Publicitat

Cal el permís dels pares per avortar?

La reforma de la llei de l'avortament que proposa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, obre un debat social. Les noies de 16 i 17 anys hauran de tenir el permís dels pares per poder interrompre l'embaràs. Els experts consultats asseguren que aquesta reforma no respon a una necessitat social

La llei vigent permet que les adolescents puguin interrompre l'embaràs sense necessitat d'autorització paterna. Els experts consultats consideren la reforma plantejada per Ruiz-Gallardón "un retrocès" que "no respon a la realitat ni a les necessitats de les dones sinó a criteris morals i ideològics", argumenta Sílvia Aldavert, coordinadora de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i les Balears.

"La majoria d'adolescents ja informen els pares", diu Núria Terribas, directora de l'Institut Borja de Bioètica. El 87% de les menors que avorten ho fan acompanyades dels seus pares i el 13% (que representen un 0,41% del total d'avortaments) ho fa sense autorització. Segons Aldavert, la reforma perjudicaria a aquestes menors que avorten sense autorització perquè provenen de famílies desestructurades, en risc social, que pateixen maltractaments o abusos i en què, en alguns casos, l'embaràs és conseqüència d'aquest abús.

Els experts consultats també alerten que les mesures restrictives "no ajuden a reduir els avortaments sinó a que es facin en condicions insalubres".

Ho pots llegir a l'ARA PREMIUM.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT