SOCIETAT
Societat 01/01/2013

Fins a 30.000 persones reben l'any a la plaça Catalunya de Barcelona

Barcelona rep l'any nou sense incidències i amb una nit tranquil·la

Acn
2 min
Ambient de festa tota la nit a plaça de Catalunya / PERE VIRGILI

BarcelonaUnes 30.000 persones s'han reunit aquesta matinada a la plaça Catalunya de Barcelona per rebre el 2013, segons l'Ajuntament, que informa d'una nit tranquil·la i sense incidències a la ciutat. El perímetre de seguretat de la plaça ha funcionat correctament i la zona ha quedat normalitzada cap a un quart de tres de la matinada. Els assistents no podien entrar-hi ni ampolles ni gots de vidre ni llaunes, per seguretat. Els serveis de neteja i gestió de residus han recollit un total de 7.300 quilos de residus entre vidre, rebuig i envasos.

L'operatiu de seguretat conjunt desplegat pels cossos de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per tal de garantir el bon funcionament de la ciutat durant la nit de Cap d'Any s'ha executat amb tota normalitat, i ha tingut com a resultat una nit tranquil·la i sense incidents.

A la plaça Catalunya hi han passat fins a 30.000 persones, el mateix volum d'assistents que l'any passat. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han establert un dispositiu de caràcter preventiu: han marcat un perímetre de seguretat per controlar els accessos a l'interior de la plaça i per evitar que les persones s'hi apleguessin amb ampolles de vidre o llaunes.

Un cop acabada la celebració, l'àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans ha desplegat un dispositiu especial de neteja, amb un total de 115 operaris, per tal de deixar la zona en perfectes condicions immediatament. Prèviament, aquests serveis han distribuït un total de 41 contenidors d'envasos i vidre a la zona.

La nit, en xifres

Durant la celebració, els operaris han repartit entre els assistents que accedien a la plaça Catalunya 5.740 gots de plàstic. Posteriorment, s'han recollit un total de 7.300 kg de residus: 3.200 kg de vidre, 3.800 kg de rebuig i 300 kg d'envasos. Durant l'operatiu especial de seguretat també s'han decomissat 291 ampolles de vidre i 719 llaunes de cervesa.

stats