Catalunya és el segon lloc on més han augmentat els donants d'òrgans el 2011

Els trasplantaments renals, hepàtics i de pàncrees han aconseguit xifres rècord, com també el nombre de donants en general, que ha arribat a la xifra de 1.667

Catalunya és la segona comunitat autònoma on més ha augmentat la xifra de donants en nombres absoluts el 2011, un any en el qual Espanya ha batut el seu propi rècord tant de trasplantaments com de donants, segons les dades ofertes aquest dimarts pel ministeri de Sanitat.

Els trasplantaments renals, hepàtics i de pàncrees han aconseguit xifres rècord, com també el nombre de donants en general, que ha arribat a la xifra de 1.667 a Espanya, la qual cosa ha suposat 167 més que el 2010 i ha permès arribar a la proporció de 35,3 donants per milió de persones. En nombres absoluts, Andalusia és la comunitat on més han augmentat els donants (47 més respecte a l'any anterior), seguit de Catalunya, on el 2011 han donat 238 persones, 37 més que l'any passat.

El rànquing de donants per milió l'encapçalen Cantàbria (67,8 donacions per milió), la Rioja (62,5) i Astúries (46,3), mentre que Catalunya (31,6) se situa per sota de la mitjana espanyola (35,3). El Clínic de Barcelona és l'hospital d'Espanya on l'any passat s'han practicat més trasplantaments renals de donant viu (60) i de pàncrees (17).

Per la seva banda, l'Hospital de la Vall d'Hebron ha batut el rècord històric per haver practicat 49 trasplantaments de pulmó, i s'ha convertit en el centre líder a l'estat espanyol en aquest tipus d'intervencions.