Publicitat
Publicitat

La catedral de Barcelona posa un punt i seguit a les obres de remodelació i torna a ensenyar la façana

S'ha finalitzat la fase que comprenia la façana principal i el cimbori, amagats rere una bastida des del 2004, i resta per reformar el campanar i la teulada

La catedral de Barcelona ha posat un punt i seguit a les obres de remodelació amb la finalització de la reforma de la façana principal i el cimbori, que havia començat el 2004. Vuit anys després ja no hi ha bastida. Per celebrar-ho, aquest dijous, Dia de la Solemnitat de la Santa Creu, Mossèn Joan Guiteras, degà president del Capítol Catedral, ha fet la benedicció dels quatre punts cardinals des de davant la creu ubicada en el deambulatori del terrat de l'edifici. Aquesta tarda se celebrarà la Missa de Solemnitat de la Santa Creu, i aquest divendres es representarà l'obra 'Assassinat a la catedral', de T. S. Elliot.

Un grup de fidels i l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, han assistit a l'acte, que l'alcalde ha qualificat de "bonic". Resta per reformar el campanar i la teulada de la catedral. "Teníem una façana i un cimbori deteriorats i avui celebrem que la restauració s'ha acabat, això és bonic", ha dit. "Tenim una cultura cristiana i la catedral és un referent espiritual per a molta gent, però també és un monument històric de la ciutat i una atracció turística, no hi ha ningú que passi per Barcelona i no vingui a la plaça de la Catedral i això és important per a tothom", ha afegit l'alcalde.

Més continguts de