Publicitat
Publicitat

Cau una organització que introduïa droga a Catalunya mitjançant 'correus humans' des de Colòmbia

La Guàrdia Civil ha detingut tres homes de nacionalitat argentina i una dona espanyola

La Guàrdia Civil ha detingut tres homes de nacionalitat argentina i una dona de nacionalitat espanyola com a presumptes membres d'una organització dedicada a transportar droga des de Colòmbia mitjançant 'correus humans' fins a l'aeroport del Prat. La investigació va començar després que la Guàrdia Civil enxampés al juliol dos ciutadans argentins procedents de Bogotà amb 6,5 quilos de cocaïna amagada en diversos envasos dins dels seus equipatges. A partir d'aquí, els agents van esbrinar que un altre home, actualment en crida i cerca, era l'encarregat de finançar la compra de la droga i els enviaments i que una altra persona viatjava en el mateix vol que els 'correus humans' per controlar-los.

En total, la Guàrdia Civil ha detingut quatre persones: els dos ciutadans argentins enxampats al juliol, un home —que és qui exercia el control sobre els 'correus humans' i que també es dedicava a cultivar marihuana en una instal·lació 'indoor' que després venia— i la seva parella sentimental, de 38 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Badalona. Pel que fa als altres detinguts, tenen entre 29 i 41 anys.

L'operació ha comportat tres entrades i registres, un dels quals en un habitatge de Barcelona, on els agents han trobat 52 plantes de marihuana en diverses fases de creixement i 29,910 quilos de la mateixa droga a punt per vendre. Els agents també han intervingut dues balances de precisió, quatre telèfons mòbils, dos ordinadors, targetes SIM, abundant documentació relacionada amb el cultiu de la marihuana i diverses llibretes amb anotacions suposadament relacionades amb la venda de la droga.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de