IMMIGRACIÓ
Societat 23/07/2013

Cent immigrants aconsegueixen entrar a Melilla en dos salts massius simultanis

Uns 500 subsaharians han intentar saltar la tanca i s'han enfrontat als agents de la Guàrdia Civil

Efe
1 min

MelillaUn centenar d'immigrants d'origen subsaharià ha aconseguit aquest dilluns a la matinada accedir a Melilla després de superar la tanca fronterera en dos salts massius que s'han produït de manera simultània en dos punts del perímetre. La delegació del Govern ha informat que els intents d'entrada han estat protagonitzats per unes 500 persones que s'han enfrontat "obertament" als agents del servei de vigilància i custòdia de la frontera de la Guàrdia Civil. Onze persones han necessitat assistència mèdica per contusions i talls i gairebé tots han estat donats d'alta aquesta mateixa nit.

La majoria dels immigrants que han aconseguit entrar ja han estat interceptats. En concret, 84 adults i 11 menors que han estat posats a disposició de la Policia Nacional en aplicació de la llei d'estrangeria.

Salten aprofitant el Ramadà

L'última entrada massiva d'immigrants es va produir el passat 9 de juliol, un dia abans de l'inici del mes del Ramadà. Fonts policials creuen que les organitzacions responsables dels intents d'entrada a Melilla podrien estar aprofitant aquesta circumstància. L'hora escollida pels immigrants per saltar aquesta matinada passada podria haver estat triada per coincidir amb la ruptura del dejuni i la pregària dels soldats marroquins de l'altra banda de la tanca, que col·laboren en les tasques de vigilància.

stats