Societat 06/10/2014

La temporada de bolets arrenca molt per sobre de la mitjana dels últims 19 anys

El Centre Tecnològic Forestal preveu una producció superior als 130 quilos per hectàrea

Acn
1 min
BOLETS A L’ESTIU 
  L’Andreu Casals i el Marc López buscant bolets ahir a la tarda.

SolsonaLa temporada de bolets 2014 ha arrencat amb força. Segons les dades del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), durant els mesos de juliol, agost i setembre s'ha arribat a una producció de 80 quilos de bolets per hectàrea, una quantitat molt superior a la mitjana catalana dels darrers 19 anys, estimada en 57. Els tècnics del CTFC calculen que es podria arribar a una producció de tot tipus de bolets superior als 130 kg/ha. Amb tot, la qualitat d'algunes espècies com els rovellons no ha estat la desitjada. El 70% dels rovellons està afectat per cucs, degut a l'alta humitat i les suaus temperatures.

Tot i aquestes dades positives respecte la producció de bolets, el micòleg del CTFC Juan Martínez de Aragón apunta que algunes espècies, sobretot el rovelló, es troben "molt afectades pels cucs". Segons de Aragón, això es deu al fet que durant la nit "hi ha temperatures suaus i a l'alta humitat de l'ambient". Amb tot, l'expert en bolets creu que "això millorarà si les temperatures de nit van baixant, ja que conseqüentment hi haurà una baixada dels insectes al bosc".

En aquests moments ja es poden trobar al bosc la gran majoria d'espècies de tardor, com els fredolics, camagrocs, rovellons, llenegues, pinetells o ceps. A més, Juan Martínez de Aragón ha detallat que els bolets es troben a la majoria del territori català, des del litoral fins al Pirineu. "És cert, però, que al Prepirineu i a la Catalunya Central ara és on comença a haver-hi més quantitat de bolets", ha puntualitzat el micòleg.

stats