SOCIETAT

Cinc ferits greus en la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa

Ja han sortit els 500.000 vehicles previstos de l'àrea metropolitana de Barcelona

La primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa s'ha tancat sense cap accident de trànsit mortal, tot i que cinc persones han quedat ferides de gravetat entre divendres a la tarda i dissabte al matí en quatre accidents a la C-31 a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), la C-58 a Vacarisses (Vallès Occidental), la C-1413 a Rubí (Vallès Occidental) i la N-260 a Cabanelles (Alt Empordà), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Des del SCT es demana que aquesta Setmana Santa no s'abaixi la guàrdia en la conducció i s'apel·la a la responsabilitat i a la prudència dels conductors. A les tres de la tarda d'aquest dissabte ja havien sortit els 500.000 vehicles previstos de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a la mobilitat, aquesta primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa s'ha desenvolupat en general amb fluïdesa i sense problemes importants a la xarxa viària catalana.

El divendres a la tarda les retencions més destacades es van registrar a l'A-2, al Bruc, amb 5 quilòmetres de cua per l'incendi d'un camió a tocar de la gasolinera del Coll del Bruc, a l'A-2, a Martorell, amb 2 quilòmetres de congestió per un accident, i a la N-340, al Vendrell en sentit Tarragona. Paral·lelament, les rondes de Barcelona també van registrar congestió en diversos trams per diferents incidències, entre les quals una manifestació a la ronda de Dalt a la Vall d'Hebron que va tallar la via en sentit Besòs.

Aquest dissabte la circulació ha estat en general fluida a les carreteres i autopistes de Catalunya, tot i que al migdia s'han format 6 quilòmetres de cua a la N-340 a l'Arboç i 3 quilòmetres més a l'altura del Vendrell. Igualment, diversos accidents han generat problemes: un sinistre sense ferits ha provocat restriccions de carrils a l'AP-7, a Castellví de la Marca, i ha provocat 7 quilòmetres de retencions; un turisme amb caravana que s'ha accidentat a la C-16, a Berga, ha tallat un carril en sentit sud, a la N-260, a Cabanelles, un turisme ha sortit de la via i ha obligat a fer pas alternatiu a la via, i a la BV-2152, a Torrelavit, un incendi de matolls als marges ha obligat a tallar durant dues hores la carretera.