Colau aposta perquè l'Ajuntament exerceixi el dret de tanteig en la venda dels pisos buits

A la capital catalana es produeixen 20 desnonaments de famílies vulnerables a la setmana, segons ha explicat l'alcaldessa després de la Comissió Mixta de Llançaments

A Barcelona hi ha 20 desnonaments de famílies vulnerables a la setmana. Així ho ha afirmat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dimarts, després que se celebrés la reunió de la Comissió Mixta de Llançaments, en què han participat grups municipals, entitats socials i financeres i associacions de veïns. Després de la reunió, Colau ha anunciat que apostarà perquè l'Ajuntament exerceixi el dret de tanteig en la venda de pisos que facin més de dos anys que són buits. "D'aquesta manera l'Ajuntament podrà saber les operacions que duen a terme els fons voltors, entre d'altres", ha explicat.

També ha anunciat la creació de tres grups de treball específics que millorin els protocols per evitar desnonaments, que es posaran en marxa els pròxims dies. El primer treballarà per modificar el reglament perquè totes les persones amb situació d'emergència no quedin excloses. El segon grup buscarà millorar la comunicació i la transmissió d'informació entre entitats per poder evitar els desnonaments i, finalment, el tercer grup buscarà ampliar el parc d'habitatge social.

Colau ha avisat que no dubtarà a sancionar les entitats financeres que no destinin els pisos buits a lloguer social i, si cal, el consistori deixarà de treballar amb aquestes entitats. Tot i així, assegura que primer apostarà per la mediació.

"Un govern municipal no pot solucionar sol l'emergència habitacional, demanem la coparticipació de tothom", ha reivindicat.