Ada Colau canvia bona part de la cúpula de la Guàrdia Urbana

Els canvis de destí de 13 comandaments s'afegeixen als 12 que ja ha fet des de l'inici de la legislatura

El govern municipal de Barcelona, encapçalat per l'alcaldessa, Ada Colau, ha canviat bona part de la cúpula de la Guàrdia Urbana. Avui ha comunicat 13 canvis de destí, que s'aplicaran a partir del mes que ve i se sumen als 12 que ja s'han fet des del començament de la legislatura. Segons fonts de l'Ajuntament, els canvis "responen a la voluntat d'impulsar i desenvolupar" el nou pla director del cos policial que pretén enfortir els aspectes de proximitat, territori i transparència.

L'estructura del cos i de les unitats de la Guàrdia Urbana continua igual. A partir del 2 de novembre els intendents Josep Royuela, Miguel Ángel Arcos, José Ángel Burrel i Sergi Amposta seran els caps de les unitats territorials de Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó respectivament. Des de mitjans del 2015 els intendents Domènec Escarré, Pedro Velázquez, Juan Miguel Aguilar i Benito Granados ja havien assumit, respectivament, la direcció del cos a Sarrià-Sant Gervasi, l'Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella. L'inspector David Martínez també va passar a ser subcap de Ciutat Vella.

A més, els canvis també han reforçat la divisió de trànsit -que passa a anomenar-se de trànsit i seguretat viària-, per reforçar funcions informatives i educatives pel que fa a la circulació. La divisió incorpora com a cap l'intendent major Juan José Vilanova, i com a adjunt l'intendent Carles Reyner. L'intendent Francisco J. Godoy s'encarregarà de dirigir la transició dels antics antiavalots, la unitat de suport policial, a la nova unitat de reforç a la proximitat i emergències. Els intendents Josep Reina i Ricardo Salas i l'inspector Àngel Sagués passen a ser els caps de la divisió de seguretat i investigació, de la divisió territorial, i de la unitat muntada respectivament. Per la seva banda, l'intendent Salvador Pallarès passa a adjunt de la divisió de coordinació i l'intendent Luis Buitrón, a adjunt al subcap del cos.

Des de l'inici de la legislatura els intendents majors José M. Díaz i Ricardo Salas ja s'havien incorporat com a subcap de la Guàrdia Urbana i cap de la divisió de seguretat i investigació respectivament; i els intendents Joan Albert Bigorra i Montserrat Pina havien assumit els càrrecs de director tècnic del pla director i d'adjunta a la prefectura. Per la seva banda, les inspectores Clara Fàbregas i Begoña Alday i el sotsinspector Josep Herrero havien passat a caps de la unitat de planificació de dispositius, de la unitat de deontologia i afers interns, i de la sala central de comandament respectivament.