Colau crida a no fer les compres de Nadal a Amazon

L'alcaldessa de Barcelona, com va fer la de París, demana mimar el comerç local

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha dirigit aquest dijous als barcelonins per demanar-los que ara que s'acosta la campanya de Nadal mimin el comerç local de la ciutat i evitin fer compres a Amazon o qualsevol altra gran plataforma que no tributi localment ni aporti riquesa a la ciutat. "El comerç de barri ens necessita més que mai", ha defensat, i s'ha sumat a la crida que va fer fa uns dies l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo , que es va afegir a una campanya per demanar un Nadal sense Amazon. Colau ha assegurat que el confinament ja ha fet aflorar molt la consciencia ciutadana sobre la necessitat de cuidar el comerç local i que els barcelonins han agraït, durant aquests mesos de restriccions, poder comprar a les seves botigues. Per això, defensa, ara més que mai és moment de protegir aquestes botigues per evitar que Barcelona perdi "ànima" i "identitat". 

L'alcaldessa de París demana "un Nadal sense Amazon"

Colau ha fet aquestes declaracions en l'acte de lliurament dels premis Barcelona Comerç 2020, on ha posat de manifest la situació "límit" que viuen molts comerços, bars i restaurants a causa de les restriccions sanitàries i ha remarcat, també, que, a part del prejudici econòmic, aquests sectors estan patint "molta angoixa". "La ciutat no seria la mateixa sense les seves botigues i la restauració", ha defensat, i ha fet una crida a contribuir a fer que aquests establiments puguin continuar oberts i a evitar, per tant, les compres a grans plataformes.

La crida de Colau respon a una petició de la Pimec, la patronal que agrupa les petites i mitjanes empreses de Catalunya. El president de la seva sectorial de comerç, Àlex Goñi, va adreçar una carta a l'alcaldessa en la qual li demanava que instés els ciutadans a comprar a comerços locals. " En aquests moments de crisi vull demanar la teva implicació personal com a lideressa de la ciutat, i que com va fer l'alcaldessa de París, et manifestis públicament en suport del comerç de Barcelona, demanant a la ciutadania que s’uneixi al mateix i freni les seves compres a Amazon, derivant-les al comerç local i de proximitat", va escriure Goñi en la missiva.

Santa Llúcia adaptada

El consistori ja fa setmanes que prepara una campanya de Nadal especialment enfocada a reforçar el comerç local, amb mesures com més inversió en la il·luminació nadalenca o un espectacle de Sol Picó per presidir l'encesa oficial. Aquest dijous també ha informat que celebrarà la tradicional Fira de Santa Llúcia de manera adaptada a la pandèmia: tindrà u n total de 121 parades, la meitat que en edicions anteriors, i se situaran en un únic recinte tancat al tram central de la Plaça de la Catedral per controlar l'aforament.