Colau vol que la Sagrada Família pagui la llicència d'obres que no té

L'Ajuntament es reunirà amb el patronat del temple per intentar corregir una "anomalia històrica"

Colau vol corregir una "anomalia històrica" i aconseguir que el temple de la Sagrada Família tingui permís d'obres i pagui, per tant, per poder desenvolupar la seva transformació. Així ho ha avançat aquest divendres  'El Periódico' i ho han confirmat a l'ARA fonts municipals. Fins ara ningú no havia reclamat al temple la llicència i les obres tiraven endavant basant-se en un permís de l'Ajuntament de Sant Martí de Provençals –quan encara no formava part de Barcelona– a nom d'Antoni Gaudí. Però l'arquebisbat no pagava impostos a l'Ajuntament per desenvolupar els treballs.

Si es té en compte que l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres representa un 3,35% del cost de l'obra, la xifra que podria haver d'abonar el temple d'ara i fins a culminar els treballs –la previsió és el 2026– és d'uns 8,4 milions d'euros: el temple assegura que destina a l'obra uns 25 milions d'euros anuals que provenen de la venda d'entrades. Aquesta xifra, però, no la confirma el consistori, que assegura que, fins ara, no ha fet cap càlcul del que hauria de pagar l'arquebisbat i que matisa que la trobada servirà per fer un primer contacte sobre aquesta polèmica.

"Situem en el camp de la normalitat el fet de parlar d'una situació que fa més de 100 anys que dura i que en algun moment val la pena tractar", apunten fonts municipal, que defensen que el tema es tractarà "sense pressa" i sense posar en dubte la continuïtat de les obres.

El govern municipal ja va signar, en el plenari de l'any passat, una polèmica amb la Sagrada Família. Va ser per mitjà del seu regidor d'Arquitectura, Daniel Mòdol, que va titllar de "mona de Pasqua" i de "farsa".