Collboni defensa el pacte amb Colau i assegura que "tots" han après de l'anterior mandat: "No es pot permetre no tenir govern"

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona afirma en una entrevista a 'El Periódico' que ERC serà el primer partit que interpel·laran a l'hora de proposar temes de ciutat

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha refermat en una entrevista a 'El Periódico' la seva confiança en el pacte amb l'alcaldessa Ada Colau, i ha afirmat que "tots" han après dels "encerts i errors" de l'anterior mandat, en què Barcelona en Comú va acabar trencant amb el PSC per governar en solitari pel suport dels socialistes a l'aplicació del 155. Així, Collboni ha assegurat que Barcelona "no es pot permetre no tenir govern", perquè l'alternativa és el "bloqueig institucional" que hi ha a la Generalitat. "Estic convençut que amb aquest acord fem un gran servei a Catalunya", ha insistit. 

A banda, el líder socialista al consistori ha reconegut l'aportació de Manuel Valls per formar govern, tot i que ha apuntat que ERC és el primer partit que interpel·laran a l'hora de proposar temes de ciutat. Collboni ha assegurat que l'exdirector dels Mossos d'Esquadra Albert Batlle serà decisiu com a tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat i n'ha destacat la seva trajectòria "irreprotxable" i el seu passat en l'àmbit municipal. En relació a la venda ambulant a Barcelona, el líder del PSC ha remarcat que "es faran complir les normes" i ha situat la seguretat com una "prioritat" per al nou govern.

"En la gestió del 'top manta' també hi ha una qüestió de respecte als venedors d'artesania que paguen una llicència per ocupar la via pública", ha afegit, per després expressar el seu rebuig a la "cronificació de l'explotació laboral". En aquest sentit, Collboni ha admès que hi ha "una crisi de seguretat" i, en la línia de Colau, ha criticat la manca d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat. "És un afer seriós, en el qual cal evitar la politiqueria", ha reblat.

"Barcelona és amiga de l'activitat econòmica"

Collboni ha assegurat que el missatge que el nou govern vol enviar a sectors com els dels hotelers i els comerciants és que la ciutat és "amiga" de la seva activitat econòmica perquè vol combatre les desigualtats. 

Així mateix, el socialista ha explicat que la mesura de l'èxit de les polítiques econòmiques que implementi el consistori serà la quantitat d'empreses i llocs de treball de qualitat que es creïn a Barcelona.

D'altra banda, en ser preguntat sobre la viabilitat d'una funerària pública o la municipalització de l'aigua, Collboni ha contestat que el PSC no vol fer dogma del model de gestió, tot posant en valor la cooperació público-privada.

El pacte del PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona

Collboni ha refusat que l'aliança entre els socialistes i JxCat a la Diputació de Barcelona signifiqui el final del procés independentista, però ha matisat que "tal com estava plantejat, no té més recorregut". Per al líder del PSC a Barcelona, aquest acord demostra que la situació es pot "reconduir" i que es pot trencar la "dinàmica de blocs".

La repetició d'eleccions generals com a últim recurs

Collboni s'ha mostrat partidari d'un "acord progressista" i ha demanat que es facin realitat els resultats del 28-A. Així mateix, ha rebutjat la idea de repetir eleccions generals: "Ha de ser l'últim recurs".