EDUCACIÓ
Societat 07/03/2011

Arrenca el segon torn de la setmana blanca, amb festiu a Barcelona

720.000 alumnes de la capital, el Baix Llobregat, la Catalunya Central o Tarragona agafen al relleu. El Pirineu ha incrementat l'ocupació un 20%

Acn
2 min
Les famílies se les han empescat per organitzar-se.

BarcelonaLa segona tanda de Setmana Blanca comença avui i s'acabarà divendres que ve. Aquest dilluns és el torn dels escolars de Barcelona ciutat, Barcelona Comarques, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, la Catalunya Central, el Solsonès i Tarragona. La resta d'alumnes van fer festa la setmana passada. En total, 720.000 alumnes.

Les escoles catalanes van començar una setmana abans aquest curs, el 7 de setembre, per poder fer aquests dies de vacances, una mesura polèmica impulsada per l'anterior departament d'Educació i que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja ha anunciat que seria la primera i última.

Per fer front a la difícil conciliació entre els horaris de pares i nens, a Barcelona i en algunes localitats de l'àmbit metropolità es va decretar com a festiu local aquest dilluns 7 de març.

Un dels beneficiats de la primera setmana blanca, a més dels nens que veuen que no han d'anar a l'escola, ha estat el sector turístic del Pirineu, que ha vist com s'ha superat en un 20% les expectatives d'esquiadors per aquest cap de setmana que, per als barcelonins, s'allarga fins dilluns. El bon temps i les últimes nevades han atret moltes famílies fins als complexos d'esquí. Gran Pallars ha acollit dissabte 5.000 esquiadors i aquest diumenge calcula arribar als 4.000. L'ocupació hotelera al Pirineu també s'ha disparat aquest cap de setmana. A Baqueira Beret s'ha superat el 95% i a la Vall de Núria s'ha penjat el cartell de complet.

Els pares no acaben de fer un bon balanç d'aquesta primera setmana blanca, entre el 28 de febrer i el 4 de març. La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya, la FAPAC, denuncia la "desinformació" i la "falta de consens" en la primera i última setmana blanca del curs escolar. El president de l'associació a les comarques gironines, David Font, va assegurar aquest diumenge que la participació en els casals ha estat "molt minsa", situant-se en el 5%, en bona part, a causa del cost que han tingut les activitats, entre 50 i 60 euros, per la retallada de les subvencions de la Generalitat.

Font va dir que la sensació ha estat "d'expectació", ja que fins que no han arribat aquests dies de festa ningú sabia gairebé què fer. "No diem que la setmana blanca sigui dolenta, però en aquest format no funciona", ha remarcat.

stats