Comencen a retirar la limitació a 80 km/h

Tot i que l'anticicló no permetrà apujar la velocitat demà a la C-31 i la C-32 sud, aquesta nit ja han començat els canvis de senyalització, perquè la sortida oficial de la zona 80 en aquestes dues vies té lloc dilluns a primera hora

A partir de les deu de la nit, ha començat la substitució de senyals fixos amb el límit de 80 per a nous senyals que permetran accelerar fins als 100 o els 120 km/h en funció dels trams a l'autovia de Castelldefels i l'autopista del Garraf. Es tracta de les dues primeres vies on es materialitza la flexibilització de la norma i el Govern confia que, l'1 de març, es podran haver substituït totes les indicacions. De tota manera, l'anticicló impedeix canvis immediats, perquè el departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha recomanat avui al Servei Català de Trànsit la limitació temporal de la velocitat a 80 km/h als accessos de Barcelona. La situació anticiclònica que pateix aquests dies Catalunya fa preveure un augment dels nivells de concentració de partícules en suspensió i òxids de nitrogen.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que la situació anticiclònica es mantingui almenys fins a dimecres. L'anticicló, que està centrat a l'oest de la península Ibèrica, provoca una situació d'altes pressions que arriben fins als 1034 hp. Aquesta situació meteorològica eleva la capa d'inversió tèrmica fins a gairebé els 500 metres d'alçada, fet que implica una molt baixa dispersió de les emissions emeses pels diferents focus contaminants. Fins i tot els focus més elevats com ara xemeneies industrials i de generació elèctrica així com, la sortida de fums de les calefaccions domèstiques dels edificis més elevats. Per tot plegat, els vents a l'àrea metropolitana seran excepcionalment fluixos i afavoriran la concentració de partícules i òxids de nitrogen.

Més continguts de