Societat 27/02/2012

Congressistes del MWC, atrapats entre manifestants que els criden "go home"

El caos amb què ha començat la protesta d'usuaris del transport públic contra les retallades ha fet que una cinquantena de participants en el congrés de telefonia s'hagin trobat al mig de la mobilització i n'hagin fugit corrent entre els manifestants

Albert Balanzà
1 min
La protesta d'usuaris del transport públic, a la plaça Espanya, coincidint amb el MWC / PERE VIRGILI

BarcelonaCaos de trànsit i de seguretat a la sortida del Mobile World Congress en l'arrencada de la manifestació contra les retallades d'un col·lectiu d'usuaris del transport públic, que aprofitaven la cita mundial de la telefonia mòbil per fer-se escoltar.

El primer problema ha estat de circulació perquè la Guàrdia Urbana ha tallat els accessos a la plaça Espanya perquè hi havia mig miler de manifestants a la zona.

Després s'han produït escenes d'agressivitat verbal dels mobilitzats als congressistes que sortien del recinte de la Fira de Barcelona per anar cap al Paral·lel, on s'han trobat amb la protesta i sense cap mena de protecció policial. En identificar-los, els manifestants s'hi han acostat i els han escridassat amb frases en anglès com ara "go home" i "you are the problem". Desconcertats i espantats, a molts congressistes se'ls ha vist córrer entre els manifestants per esmunyir-se i allunyar-se de la protesta.

Al cap d'uns minuts, els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han fet un cordó policial a banda i banda del Paral·lel per evitar que entressin en contacte amb els congressistes i els vianants, però el caos havia regnat durant una bona estona.

stats