Publicitat
Publicitat

Cooperació

La Creu Roja, premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional

La xarxa humanitària internacional havia estat candidata al premi en diverses ocasions

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja s'ha endut avui el premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2012, al qual hi optaven 33 candidatures procedents de 27 països, segons han informat a Efe fonts de la Fundació Príncep d'Astúries.

Al premi optaven també, entre altres, l'expresidenta xilena Michelle Bachelet, Transparència Internacional, l'oceanògrafa Sylvia A. Earle, l'institut Postdam per a la Investigació de les Conseqüències del Canvi Climàtic i, de forma conjunta, l'Institut Universitari Europeu i el Col·legi d'Europa, a més del Hazle Abed, fundador de BRAC, una de les ONG més grans del món.

El guardó, dotat amb 50.000 euros i la reproducció d'una figura de Joan Miró, és el sisè que es falla aquest any, després del de Ciències Socials, per a Martha Nussbaum; el d'Arts, per a Rafael Moneo; Comunicació i Humanitats, Shigeru Miyamoto; Investigació Científica i Tècnica, per a Greg Winter i Richard Lerner; i el de Lletres, Philip Roth.

Considerada la major xarxa humanitària del món, la missió de la Creu Roja, que havia estat candidata a aquest premi i al de la Concòrdia en diverses ocasions, és prevenir i alleugerir el patiment humà, protegir la vida i la salut i fer respectar a les persones en temps de conflicte armat i altres situacions d'emergència.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de