SOCIETAT

Demanen que no es limiti l'accés dels immigrants a la sanitat pública

El Consell Municipal d'Immigració de Barcelona denuncia que la restricció significa un atac al model universal i públic de salut finançat a través dels impostos

El Consell Municipal d'Immigració de Barcelona ha manifestat avui la seva preocupació per les conseqüències de la limitació d'accés i d'ús de la targeta sanitària als immigrants que estan en situació irregular i ha reclamat al govern espanyol que la reconsideri. Segons el consell, aquesta restricció pot significar un atac al model universal i públic de salut finançat a través dels impostos.

Aquesta organització,
formada per mig centenar d'associacions d'immigrants i entitats veïnals i socials , denuncia també "l'estigmatització que es fa des del govern de l'Estat en relació amb les persones immigrants com a causants d'una part del dèficit del sistema sanitari, quan la realitat evidencia que aquestes persones fan un ús molt inferior del sistema de salut que la població autòctona".

A més, el consell insta la Generalitat a defensar el model sanitari català des del respecte a les competències pròpies que emanen de la legalitat vigent, i l'Ajuntament de Barcelona a continuar garantint la Salut Pública a la ciutat.