Societat 25/04/2012

Detenen uns presumptes lladres de joieries de la zona alta de Barcelona

Segons els Mossos, els tres detinguts havien aconseguit un botí de 440.000 euros

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dos homes i una dona acusats d'estar implicats directament en nou robatoris amb força a joieries a la part alta de la ciutat de Barcelona. Segons la policia, dos dels detinguts feien els robatoris i el tercer venia el material robat al mercat negre, el qual anava a parar a un país dels Balcans.

Haurien aconseguit un botí de 440.000 euros. La investigació ha permès determinar que els detinguts estarien al darrere de robatoris datats a finals del 2010. Els detinguts van passar a disposició judicial, i s'ha decretat l'ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer. La policia indica que els arrestats es caracteritzaven per dur a terme una dinàmica delictiva "activa i extensa". Estaven especialitzats a assaltar joieries, però també se'ls relaciona amb vuit robatoris i furt d'ús de vehicles, un robatori amb força a un establiment, falsedat documental, delictes contra la seguretat del trànsit i receptació.

La investigació comença després de constatar que diversos robatoris a joieries de la zona alta de Barcelona presenten característiques similars. Els establiments eren assaltats en horari d'activitat comercial i els lladres utilitzaven un mall de grans dimensions per trencar els vidres dels aparadors. En un minut, els lladres s'enduien tot el que podien.

Tot plegat, molt planificat amb antelació. La policia indica que primer robaven cotxes o motos que utilitzaven per als robatoris. Després, durant diversos dies, estudiaven els establiments i, especialment, el material de l'aparador. També les mesures de seguretat i les vies de fugida més ràpides. Després aconseguien malls de grans dimensions i broques per a metall dur, així com roba, guants i cascos de color fosc per dificultar-ne la identificació.

En un dels assalts van aconseguir mercaderia per un valor superior als 60.000 euros. Entre les nou joieries i una botiga d'articles de luxe, el botí ascendeix a 440.000 euros. Els detinguts són dos homes de nacionalitat bosniana i nacionalitat txecoslovaca. També, una dona de nacionalitat ucraïnesa.

stats