Detinguda la propietària d'una agència de viatges que feia pagar als clients les seves factures

La dona domiciliava subministraments com l'aigua i la llum de casa seva i l'oficina en comptes aliens

Els Mossos d'Esquadra han detingut la propietària d'una agència de viatges de Puigcerdà que va estafar més de 20.000 euros a clients. La dona, de 52 anys i veïna del poble, feia servir les dades bancàries de les víctimes per pagar factures de la llum, l'aigua i el telèfon tant de casa seva com de l'oficina.

Si algun client s'adonava de l'engany i la denunciava, la detinguda s'hi posava en contacte i li feia creure que s'havia equivocat. Després, intentava pactar amb la víctima el retorn dels diners per evitar que la denúncia tirés endavant. Al final, però, aquesta estratègia li ha sortit malament, perquè els Mossos l'han acabat descobrint. La policia, a més, ja l'havia investigat anteriorment per estafes similars.

La denúncia que ha permès destapar l'estafa es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar (Maresme). Allà, els agents de la unitat d'investigació van començar a estirar el fil i van descobrir que la sospitosa havia comès nombrosos enganys. En total, la policia calcula que entre els mesos de març i setembre va arribar a estafar més de 20.000 euros.

A més, aquest no era el primer cop que l'investigaven per fets similars. Els agents van detenir la propietària de l'agència de viatges el 27 de setembre passat. Aquell mateix dia, va passar a disposició judicial a Puigcerdà i va quedar en llibertat provisional.