Detinguts dos homes i una dona per simular el seu propi segrest per cobrar un rescat

Els tres detinguts són el presumpte segrestador, el suposat segrestat i la seva dona

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres, 28 de març, dos homes de nacionalitat marroquina, de 28 i 39 anys, com a presumptes autors d'un delicte de simulació per haver maquinat un muntatge a través del qual van voler fer creure que hi havia hagut un segrest amb l'objectiu de cobrar el rescat. Els dos detinguts són el presumpte segrestat i segrestador. En el muntatge hi va participar també la dona de la presumpta víctima del segrest, també marroquina, a qui es va detenir l'endemà.
 
Els Mossos van tenir coneixement dels fets quan uns amics de la suposada víctima van denunciar que un grup de 10 homes àrabs, de parla francesa, havien segrestat el seu amic al Port Olímpic de Barcelona i li demanaven que pagués un rescat a canvi d'alliberar-lo. Immediatament, la unitat central de segrestos i extorsions va iniciar la investigació dels fets amb l'objectiu de localitzar i alliberar el retingut i va establir un equip negociador que va assessorar el denunciant en tot moment.
 
Els agents van poder constatar que el segrestador, la víctima i la seva dona estaven conxorxats i, en realitat, havien simulat el segrest amb la finalitat de poder cobrar el pagament del rescat per part dels denunciants. A més, entre aquestes tres persones i actuant com a fals interlocutor entre víctima i denunciant, actuava un conegut delinqüent que ja havia sigut detingut per extorsió dues vegades.

Així, es va poder confirmar que tot es tractava d'un muntatge i que no hi havia cap segrest: la víctima hauria simulat el seu propi segrest, conxorxada amb el segrestador, i va utilitzar a la seva dona amb la finalitat d'exigir el pagament del seu propi rescat als seus amics i denunciants dels fets.
  
Davant dels fets, els investigadors van detenir aquestes tres persones com a presumptes autores d'un delicte de simulació de delicte per haver simulat el segrest. L'article 457 del Codi Penal castiga amb pena de multa a qui simuli ser responsable o víctima d'una infracció penal o en denunciï una d'inexistent.