Societat 04/08/2011

Dijous de sol, cap de setmana canviant

Una forta tempesta localitzada va deixar ahir grans quantitats d'aigua al nord d'Osona

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaL'aiguat d’ahir a la Catalunya Central ha fet aparèixer la boira en ple agost. Dues tempestes ancorades durant molta estona entre el Ripollès i Osona van descarregar quantitats de pluja que segons els pluviòmetres de Meteocat i de la xarxa Meteoclimatic van arribar a superar els 50 litres a Montesquiu i els 46 a Sant Vicenç de Torelló, però que podrien haver sigut molt superiors just al poble de costat, a Santa Maria de Besora, el més afectat per la tempesta. L'aiguat va ser tan intens com local.

Els núvols que queden ràpidament s’aniran desfent i avui serà un dia de cel clar arreu. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu però com a molt caurà algun xàfec molt puntual en aquest àmbit, que serà sempre molt menys intens que els d’ahir. Al migdia farà calor d’estiu, que sense ser exagerada farà que el termòmetre superi els 30 graus a molts indrets al centre del dia.

Demà hi haurà un altre canvi de temps. Al matí apareixeran intervals de núvols a ponent i al sud, i a la tarda cauran xàfecs al Pirineu, Prepirineu, pla de Lleida, comarques de la Catalunya Central i algunes interiors de Girona. Xàfecs sobtats localment acompanyats de tempesta.

El cap de setmana no millorarà del tot el temps, dissabte hi haurà núvols baixos al sud i xàfecs de tarda al Pirineu, i diumenge aquest temps canviant es pot traslladar fins a les comarques de Girona i de la Catalunya Central.

En general el cap de setmana farà calor d’estiu però la setmana que ve començarà amb tramuntana, que tornarà a arraconar les altes temperatures.

Trobareu més detalls sobre la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats