Seguretat

Tretze detinguts en el dispositiu policial al barri de la Ribera de Barcelona

Es van identificar 51 persones amb antecedents o que mostraven una actitud sospitosa

Dues persones detingudes per cometre un robatori amb violència i onze per l'aplicació de la Llei d'estrangeria és el balanç del dispositiu conjunt que els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van dur a terme dimecres al vespre al barri de la Ribera de Barcelona. En concret, el robatori amb violència va ser l'estrebada d'una cadena d'or perpetrada per dues persones.

A més, 51 persones van ser identificades perquè tenien antecedents o perquè els agents van considerar que mantenien una actitud sospitosa de voler cometre un fet delictiu. Dels identificats, tretze van ser traslladats a les dependències de la Policia Nacional amb l'aplicació de la Llei d'estrangeria, dels quals onze van ser detinguts. Els altres dos eren menors d'edat que anaven indocumentats i després de fer les comprobacions pertinents els van portar a les dependències dels Mossos d'Esquadra. L'operatiu era lluitar contra l'actuació de lladres violents multireincidents que actuen a la zona.

Els Mossos havien activat un dispositiu policial al barri de la Ribera per prevenir robatoris i altres actes il·lícits, així com identificar lladres violents multireincidents que actuen a la zona.

Els homicidis ocorreguts durant l'estiu - la majoria per temes vinculats al tràfic de drogues - i l'onada de robatoris violents com l'ocorregut a la matinada de dimecres en què una jove de 26 anys ha mort apunyalada en un local d'oci nocturn del Port Olímpic de Barcelona, han intensificat el debat sobre la seguretat a Barcelona.