Dues noves colles se sumen al món casteller

Es tracta dels Castellers de Santpedor i els Laietans de Gramenet, que s'han estrenat amb sort desigual

La calor augmenta i els castells floreixen arreu del territori català. Aquest cap de setmana tres colles han sumat en total set construccions de nou pisos i, amb la pólvora de la Patum o de Sant Joan a tocar, el món casteller comença a fer ferum de gamma extra. Les colles de fora de la zona tradicional premen l’accelerador amb les vacances a l’horitzó i les del Camp de Tarragona ja preparen les seves construccions per arribar a l’estiu en el seu millor moment de forma. La família castellera segueix creixent i aquest cap de setmana dues noves formacions han celebrat els seus respectius batejos amb sort desigual: els Castellers de Santpedor i els Laietans de Gramenet.

Si bé totes dues formacions van poder vestir ahir la seva camisa castellera oficial, només els del Bages van poder celebrar l’exhibició amb la primera actuació completa de sis pisos. La colla de la camisa groga va descarregar els dos castells bàsics de sis i va repetir el tres amb agulla que ja havia completat la setmana passada a la diada de la seva festa major. Van arrodonir l’actuació amb tres pilars de quatre. Els Laietans, a Santa Coloma, van provar-ho fins a l’extenuació però no van tenir la sort de cara. Van intentar el tres de sis fins a quatre ocasions, però en tots els casos el van haver de desmuntar. Van arribar a col·locar l’acotxador del castell sense excessius problemes, però l’enxaneta no va tenir la decisió necessària per completar-lo. Tampoc van poder amb el quatre de sis que van intentar a la segona ronda, si bé van celebrar la diada estrenant la camisa verda que els identificarà a partir d’ara.

Berga s'ho passa bé amb la tripleta màgica verda

Menys de 24 hores després de la primera tripleta vilafranquina de l’any, els verds han completat a Berga dues noves construccions de nou pisos. El desgast físic s’ha notat, però, ja que no han pogut segellar l'actuació amb el segon pilar de set folrat del cap de setmana a causa de la lesió d’un dels seus components. Els vilafranquins han descarregat la tripleta màgica, tres i quatre de nou i cinc de vuit, si bé han hagut de treballar de valent durant el descens del quatre, i el cinc s’ha completat al segon intent. Els Castellers de Barcelona han descarregat el dos de vuit amb folre com a millor construcció i l’han acompanyat del cinquè pilar de sis de l’any, el quart descarregat. La colla local també ha celebrat la diada com cal, ja que s’ha apuntat la millor actuació del seu historial en descarregar set de set per primer cop.

La Joves de Valls ja és al grup de les colles de nou

Després de les diverses estrenes a la gamma de nou, la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet un pas endavant per tornar a ocupar la seva posició al grup de colles capdavanteres del món casteller. Fidels a un calendari tradicional que, a poc a poc, també va reconfigurant-se, els diables vermells van assolir aquest dissabte el primer quatre de nou amb folre de la temporada. Van fer-ho a segona ronda, després de descarregar el dos de vuit folrat. Van completar l'actuació amb el quatre de vuit amb el pilar i l’espadat de sis. Els vallencs van compartir plaça amb els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada, que van portar els seus respectius quatres de vuit a la plaça del Pati. Afluixant ritme, els Nens, després d’una excepcional diada d’aniversari, i trepitjant l’accelerador, els Moixiganguers, per completar la millor actuació de la seva temporada, la diada va tenir tots els ingredients de les grans ocasions.

L’Arboç suma quatre castells de nou pisos a l’aniversari de la colla local

Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls van portar dissabte l’espectacle a la primera gran diada castellera de l’Arboç del Penedès. Les dues formacions van aprofitar la cita per descarregar les primeres tripletes de l’any. Fins llavors els verds havien completat dos cops el tres de nou amb folre i la Vella el quatre en una ocasió; dissabte les dues colles van unir els dos castells bàsics de nou pisos i van coincidir arrodonint les seves exhibicions amb el quatre de vuit amb el pilar. Van desigualar a la ronda d’espadats, quan els verds van optar pel de set pisos i els rosats pel de sis. La colla local va apuntar-se els primers castells de la gamma alta de set de l’any i van resoldre el quatre amb el pilar i el set de set, mentre que els Bordegassos van descartar l’atac al quatre de vuit després del seu viatge a Roma per consolidar el quatre de set amb agulla i el cinc de set.

Igualada i Sant Cugat descarreguen castells de vuit

Els Castellers de Sant Cugat i els Moixiganguers d’Igualada s’han tret aquest cap de setmana l’espina dels castells de vuit pisos. Totes dues colles havien fet llenya en el primer atac d’aquesta temporada i han hagut d’esperar mesos per refer-se. Els Gausacs van carregar el primer tres de vuit de l’any el 9 de març i els Moixiganguers van deixar en intent el quatre de vuit el 27 d’abril. Totes dues formacions han hagut de recuperar la confiança i reconduir la seva temporada, però els fruits de l’assaig han acabat recompensant-los. La colla de Sant Cugat va descarregar el tres de vuit dissabte a la diada de l’aniversari dels Castellers de Sabadell, i van acompanyar-lo del cinc i el dos de set. Una actuació similar van protagonitzar els Moixiganguers a Valls, on van completar el primer quatre de vuit de l’any i van rubricar l'actuació amb el set i el dos de set. Avui, diumenge, els igualadins han tornat a repetir el carro gros a la diada del Fort Pienc a Barcelona.

Més continguts de