Publicitat
Publicitat

La tramuntana desapareixerà definitivament abans del migdia

Últim cap de setmana d'estiu amb cel clar i calor al migdia

Les matinades es mantindran fresques, sobretot a l'interior del país, però els migdies tindran un to clarament estiuenc arreu del país. El sol s'imposarà amb poques excepcions

Avui gaudirem d'un dissabte esplèndid, amb cel serè arreu del país i només alguns núvols testimonials a partir de mitja tarda a la costa Daurada o a l'entorn del Montseny i del Montnegre. També al País Valencià i a les Illes passaran la jornada amb un bon sol.

Per altra banda, el vent de nord, que aquestes últimes hores encara ha bufat amb cops moderats -d'entre 40 i 50 km/h- a l'Empordà i a l'Ebre perdrà força ràpidament i ja no es tornarà a deixar sentir en tot el cap de setmana.

Tot plegat acompanyat d'un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit. La matinada ha estat fresca a l'interior -fins i tot freda al Pirineu- i gens xafogosa a la costa. Al migdia, en canvi, les temperatures tindran un to clarament estiuenc, amb màximes que repuntaran un pèl més que ahir i que es mouran arreu entre els 27 i els 32 graus.

I demà també gaudirem d'una jornada de molt bon aprofitar. Apareixeran alguns intervals de núvols a la façana litoral i a última hora de la tarda s'enterbolirà el cel a Ponent i al Pirineu. En tot cas, un diumenge també amb moltes hores de sol i amb termòmetres que encara s'enfilaran un o dos graus més que avui.

Per tant, aquest últim cap de setmana d'estiu -la tardor l'encetarem oficialment el proper dissabte- serà ideal per realitzar qualsevol activitat a l'aire lliure. De fet, aquest ambient estiuenc convidarà fins i tot a anar a la platja. Tingueu en compte, però, que la temperatura de l'aigua del mar es manté lleugerament per sota dels valors habituals a aquestes alçades d'any i que, per exemple, no passa dels 22 graus a la costa Brava o ronda els 23 a la costa Central.

Les últimes actualitzacions dels models confirmen que a mitjans de la setmana vinent arribaran alguns xàfecs i els termòmetres recularan 3 o 4 graus. Aquest petit canvi de temps, però, seria transitori i el tram final de setmana el tornariem a passar amb cel clar i ambient d'estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.


L'

Més continguts de