La farmacòloga veterinària Margarita Arboix és elegida nova rectora de la UAB

Ha obtingut el 60,56% dels vots i substitueix així Ferran Sancho

La catedràtica de farmacologia especialitzada en veterinària Margarita Arboix és la nova rectora de la UAB, amb un 60,56% dels vots. Margarida Arboix i el catedràtic de física teòrica Antoni Méndez es disputaven aquest dijous el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en substitució de Ferran Sancho. A les eleccions hi han estaven cridades 42.652 persones.

El rector és escollit per la comunitat universitària amb un 51% dels vots pel professorat doctor amb vinculació permanent a la universitat; un 9% la resta de personal acadèmic i el personal investigador en formació que exerceix funcions de docència; un 30% estudiants de grau i postgrau, i un 10% del personal d'administració i serveis.

Arboix és llicenciada en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona (UB) i doctora en ciències biològiques per la UAB, i es va incorporar a la UAB el 1976 al departament de Farmacologia; és autora de més de 100 articles en revistes especialitzades i llibres i ha participat en més de 40 projectes d'investigació.

Méndez, degà de la Facultat de Ciències, és catedràtic de física teòrica, es va doctorar a la UAB el 1976 i la seva recerca s'ha centrat en el camp de les partícules elementals i, en concret, en les reaccions de neutrins, la cromodinàmica quàntica, les teories amb sector de Higgs ampliat i les teories supersimètriques i de supergravetat.

Més continguts de