SOCIETAT

El govern espanyol no considera violència de gènere assassinar una prostituta

El govern central sosté que l'assassinat d'una prostituta a mans d'un client no es pot considerar violència de gènere perquè no hi ha un vincle afectiu entre l'agressor i la víctima. Així ho assegura l'executiu en la resposta que ha remès a dues diputades socialistes que volien saber per què no es va considerar violència de gènere l'assassinat d'una prostituta marroquina a mans d'un militar espanyol.

En l'escrit, que ha dirigit la portaveu d'Igualtat del Grup Socialista a la diputada valenciana Susana Ros, el govern espanyol subratlla que "independentment de la seva qualificació jurídica o policial", l'executiu "lamenta i condemna tots els actes de violència que s'exerceixen contra les dones, així com la pèrdua de qualsevol vida humana".

Però després de qualificar de "lamentable" l'assassinat de la ciutadana marroquina, remet a l'article 1 de la llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere per exposar la seva posició. Així, recalca que, segons aquesta norma s'entén "per violència de gènere" la "manifestació de la discriminació, la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones" que "exerceixen sobre aquestes dones els que són o han estat estat els seus cònjuges o els que hi estan o hi han estat lligats per relacions similars d'afectivitat, fins i tot sense convivència".