Publicitat
Publicitat

CONTROLADORS

Fins ara 5.000 víctimes de la vaga han demanat assesorament a Facua

Facua presenta una denúncia penal contra els controladors aeris

L'associació de consumidors ha presentat una denúncia a l'Audiència Nacional contra els controladors aeris que divendres 3 de desembre van abandonar el seu lloc de treball. També demana que es prengui declaració als metges que van certificar les baixes

L'associació de consumidors Facua-Consumidors en Acció ha presentat una denúncia penal a l'Audiència Nacional contra els controladors aeris que el divendres 3 de desembre van abandonar els seus llocs de treball, així com els instigadors i col·laboradors d'aquesta protesta. La denúncia recull que els controladors podrien haver comès un delicte de sedició, abandonament de destí, coaccions contra els interessos turístics dels espanyols i dels passatgers que no van poder fer els seus desplaçaments previstos. A més consideren que hi va haver un delicte de falsedat documental per part dels metges que van certificar les baixes mèdiques dels controladors.

Han demanat que es practiquin com a diligències les declaracions dels responsables del sindicat USCA per aclarir qui va ser el responsable de la protesta i els controladors que van abandonar els seus llocs de treball. D'altra banda, també demana que es prengui declaració als metges que van certificar les baixes dels controladors i s'enviïn les còpies i tota la documentació relacionada al Ministeri de Sanitat i la Inspecció de la Seguretat Social.

Fins ara, 5.000 víctimes de la vaga han demanat assessorament a Facua. Dijous passat, l'associació de consumidors va denunciar al govern espanyol davant la Comissió Europea per no garantir les normes comuns sobre compensació i assistència als passatgers aeris en cas que se'ls denegui l'embarcament, es cancel·lin els vols o es produeixin retards importants. L'endemà, l'associació de consumidors demanava a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) que investigués si es va atendre correctament als passatgers de les companyies aèries amb vols cancel·lats.


El 2017 en 50 imatges

Etiquetes

Més continguts de

El 2017 en 50 imatges
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT