Publicitat
Publicitat

Fernández Díaz confirma que dos dels tres informes avalen que les restes pertanyen als nens desapareguts a Còrdova

El ministre d'Interior explica que el jutge ha obert diligències per acabar de confirmar la veracitat dels dictàmens

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat que dos dels tres informes externs avalen que les restes d'ossos aparegudes en una foguera de la finca de José Bretón són les dels menors Ruth i José, desapareguts el passat 8 d'octubre a Còrdova. Un dels informes el va encarregar la família i l'altre la policia.

El ministre ha explicat que e l dia que es va denunciar la desaparició –la denúncia la va fer el pare de les criatures, José Bretón– es va tenir constància que hi havia hagut una foguera a la finca de Bretón. La policia va extreure mostres de la foguera i les va fer analitzar a la policia científica, que va concloure que les restes d'ossos trobats a la foguera i examinats eren ossos de petits animals , no de restes humanes .

"Davant la claredat d'aquest informe de la policia científica , la policia va desenvolupar altres línies d'investigació ", ha explicat el ministre. Tot i aquests resultats, l a família materna dels nens va demanar al jutge del cas que un investigador extern , Francisco Etxeberría , elaborés un dictamen sobre les restes d'ossos , que va concloure el 17 agost. "El dictamen és que les restes pertanyen a éssers humans immadurs", ha explicat el ministre.  

"Davant la contradicció dels dos informes , la policia va comunicar-ho  al jutge i va encarregar un tercer informe a un dels millors experts del món en antropologia dental , Jose María Bermúdez de Castro", ha explicat Fernández Díaz. La conclusió d'aquest tercer informe es va conèixer el 22 d'agost i mostra grans coincidències amb la el doctor Etxeberría . "L'informe determina
, després d'examinar proves, que les restes corresponen a un nen de 6 anys d'edat", ha dit el ministre , que ha afegit que la foguera va cremar a temperatures superiors als 800 graus i que possiblement va destrossar el material orgànic.

Per tal d'aclarir aquesta contradicció, el ministre ha explicat que "el jutge ha ordenat diligències secretes que permetin confirmar la veracitat o no d'aquests informes". "Ara hem d'esperar els resultats d'aquestes diligències". El pare dels nens continua en presó provisional.Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de