La Fapac denuncia que 86 famílies es queden sense plaça pública de P3 a l'Esquerra de l'Eixample

El Consorci d'Educació sosté que són 28, de les quals 19 han demanat només centres públics

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) alerta que hi ha 86 infants, dos dels quals amb necessitats educatives específiques, que s'han quedat sense una plaça pública al barri de l'Esquerra de l'Eixample. L'associació denuncia que aquesta situació és una "vulneració" del dret de les famílies a obtenir una plaça pública a prop del domicili per al curs 2018-19 i retreu al departament d'Ensenyament una "manca de planificació".

Així, la Fapac demana al Consorci de Barcelona (Generalitat i Ajuntament de Barcelona) que creï "els 'bolets' necessaris" que permetin tenir una plaça pública a prop del seu domicili a aquestes famílies i que es respecti la ràtio màxima establerta per llei. Per això, fa una crida a les famílies afectades perquè es neguin a escollir una escola concertada perquè l'administració, diuen, "ha de prendre totes les mesures necessàries perquè els infants tinguin una plaça 100% gratuïta i no religiosa". 

En el seu comunicat, la Fapac també reclama que s'ofereixin "totes les places disponibles en totes les escoles públiques" d'aquest barri i que l'assignació es realitzi utilitzant el criteri de proximitat del domicili i la ràtio màxima de 25 alumnes per aula, i han demanat al Consorci d'Educació que posi tots els mitjans materials i humans per complir-lo. 

28 famílies, segons el Consorci

Davant d’aquesta situació, el Consorci es va reunir ahir amb representants de les famílies afectades. Encara que l’assignació definitiva encara no s’ha publicat, el Consorci admet que amb les dades actuals hi ha 28 famílies de l’Esquerra de l’Eixample sense plaça. D’aquestes, 19 han sol·licitat entrar només en centres públics, mentre que en els altres nou casos també han inclòs alguna concertada en la llista de preinscripció.

Segons han explicat fonts del Consorci a l’ARA, s’està buscant la millor solució per a les 19 famílies que han demanat només places públiques, com trobar una vacant en una zona a prop del seu domicili.