Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

La Fiscalia de Barcelona ordena la primera exhumació en la investigació dels nens robats

Al novembre ja se'n va fer una, per ordre de Madrid, però ara se'n faran cinc per casos investigats a Catalunya

La Fiscalia de Barcelona ha ordenat la primera exhumació d'un cadàver en el marc de la investigació sobre el suposat robatori de nadons durant diverses dècades. Aquesta exhumació es farà entre maig i juny, mentre que se n'estan programant quatre més per a les següents setmanes.

Aquestes exhumacions arriben després que al novembre ja se'n fes una al cementiri de Montjuïc, tot i que era per ordre de la Fiscalia de Madrid, ja que el cas s'investigava allà. Ara es tracta de casos investigats a Catalunya.

Segons han informat la Cadena SER i Catalunya Ràdio, la fiscalia vol descobrir si al fèretre hi ha el cos d'una nena de pocs dies de vida que va néixer l'any 1984. Si es troba el cos, se n'extraurà ADN per comparar-lo amb el de la suposada mare biològica del nadó, a qui els metges haurien dit, tot just néixer la petita, que estava malalta. 21 dies després va morir en un altre hospital, però ella ja no va veure el cadàver, cosa que se suma a altres irregularitats, com la pèrdua de l'historial mèdic.

Més continguts de