Publicitat
Publicitat

El centre de control de Rodalies de Barcelona és el "millor" d'Espanya, segons el ministre de Foment

El ministeri inverteix 7 milions d'euros en el nou centre de l'Estació de França

7 milions d'euros per posar en marxa el nou centre de control i supervisió de la xarxa de rodalies. Aquesta inversió l'ha anunciat aquest dilluns el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que ha assegurat que es tracta del centre "més avançat de tot l'estat espanyol i un dels millors de la Unió Europea". El ministre ha visitat aquest matí el centre de control amb la tecnologia digital més avançada en companyia de Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, el president de Renfe, Juan Alfaro, i el president d'Adif, Juan Bravo. El ministre també ha explicat que aquest centre tindrà una ''rèplica'' a partir del mes de novembre.

Davant d'aquest anunci, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha aprofitat la visita per recordar que el control de trànsit centralitzat de Rodalies "va entrar en col·lapse i va quedar tot el sistema penjat" fa dos anys.  En aquest sentit, Rull ha criticat que el govern espanyol no hagi decidit actuar "des de l'anticipació, sinó des de la reacció" després d'aquell incident, i ha insistit a reclamar que l'Estat traspassi a la Generalitat la gestió íntegra de la xarxa de Rodalies. També ha demanat al ministre que no anunciï ni faci nous plans d'inversió a Catalunya, sinó que compleixi "les previsions que prèviament s'havien fet".

El cas és que el ministre també ha anunciat aquest matí que ja s'ha licitat l'ampliació de les vies de l'Estació de Sants de Barcelona per establir un sistema de "quatre per quatre" i augmentar la capacitat de la instal·lació. Segons el ministre, l'obra forma part d'un pla global de millora de Rodalies que supera els 4.000 milions d'euros, dels quals Adif n'aportarà 2.559.

De la Serna ha explicat que hi haurà una inversió de 100 milions d'euros per millorar 39 estacions, com les de Sant Joan Despí, Sant Pol de Mar, Sabadell Centre i Granollers Centre. També ha explicat que s'està treballant en una gran inversió de 45 milions d'euros per situar un sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari del Maresme per donar cobertura a la R1 de Rodalies. A més, ha explicat que s'han suprimit cinc punts de velocitat reduïda a les línies R3 i dos a la R15.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de