Gairebé un any esclavitzada per un 'fals xicot' i la seva família

La Policia Nacional destapa el viacrucis d'una noia que va ser seduïda per un noi que se la va endur a Sicília i Romania per obligar-a a recollir ferralla i fer feines domèstiques. El 'sogre' hauria abusat sexualment de la víctima

Es pensava que havia lligat i va resultar víctima del mètode del 'fals xicot'. És la història d'una noia esclavitzada per una família romanesa que la Policia Nacional ha alliberat i de la qual expliquen el cas en un comunicat difós aquest diumenge.

La víctima va ser captada l'estiu de l'any passat en un locutori de Barcelona, on se li va acostar per festejar-la un noi romanès. El jove la va convèncer de viatjar a Sicília (a Catània) i a Romania, on va ser obligada a fer feies molt dures, com recollir ferralla, en règim de semi esclavitud.

Al final, va aprofitar un moment de distracció dels seus captors per trucar a un familiar, que va alertar la policia. Així es va saber que la família que la tenia retinguda estava a punt de tornar amb ella a Barcelona i els agents van poder esperar-los a l'estació d'autobusos del Nord, on la van alliberar la jove i van arrestar el 'xicot' i els seus pares.

Quan el grup va ser interceptat a l'estació, els raptors portaven la documentació personal de la víctima. Un cop fetes totes les comprovacions la noia va ser posada en llibertat i tant el fals xicot com els seus pares van ser arrestats.

De fet, la noia, quan es va veure la policia va demanar auxili immediatament. I un cop alliberada va explicar als agents la seva peripècia.

La història va començar amb la coneixença amb el 'fals xicot' i va continuar amb un viatge per carretera fins a Catània, a Sicília. A partir d'aquell moment, el 'fals xicot' va deixar de ser encantador i va canviar radicalment d'actitud. La noia havia de treballar, a canvi de no res i sota amenaces i coaccions, recollint ferralla: més de 12 hores diàries, cada dia de la setmana. Una situació que va durar dos mesos.

Les tres persones que la tenien retinguda la controlaven severament i van retenir la seva documentació personal per evitar que fugís.

Un temps després va ser traslladada a Romania, on també va ser explotada dos mesos més fent tasques agrícoles i domèstiques, a més de patir tot tipus de vexacions i abusos. Algun cop va arribar a patir abusos sexuals per part del pare del seu raptor, que també solia agredir-la i que un cop li va clavar una forta pallissa.

L'operació l'han portat a terme el Grup I de la UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona i la Brigada Central contra la el tràfic d'Éssers Humans de la UCRIF Central de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres. La investigació havia començat per una trucada al telèfon d'atenció a les víctimes de Tràfic d'Éssers Humans, el 900 10 50 90.