Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Garzón recorre al Suprem la seva segona suspensió per les escoltes del Gürtel

El jutge de l'Audiència Nacional considera “innecessària i improcedent” la mesura perquè ja està privat de l'exercici de les seves funcions per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme

El jutge Baltasar Garzón ha recorregut al Tribunal Suprem la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de suspendre'l per segona vegada de les seves funcions a l'Audiència Nacional, després que se li obrís judici oral per les escoltes del cas Gürtel. Segons Garzón, una nova suspensió provisional és "completament innecessària, improcedent i nul·la de ple dret" perquè ja està privat de l'exercici de les seves funcions com a magistrat des del 14 maig de l'any passat per haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme. Des de la seva primera suspensió, Garzón treballa com a assessor de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional amb seu a la Haia.

En un escrit presentat davant l'alt tribunal, la defensa de Garzón ha demanat que se suspengui l'execució de la nova suspensió. El jutge considera que la nova mesura constitueix una "clara desproporció" i té un contingut "impossible jurídicament" perquè no es pot suspendre un jutge que ja ho està. Segons la defensa de Garzón, una segona mesura d'aquest tipus dóna lloc a "un sacrifici excessiu i innecessari" dels drets fonamentals del magistrat. A més, Garzón considera que la nova suspensió només serveix "per danyar innecessàriament el magistrat, el seu prestigi i la seva imatge".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de