Publicitat
Publicitat

Garzón: "Tinc la consciència tranquil·la"

En l'última sessió del seu judici per investigar crims del franquisme, Baltasar Garzón ha reiterat que sempre ha actuat en defensa de les víctimes i a partir de decisions ajustades al dret

El judici a Baltasar Garzón per investigar els crims del franquisme ha quedat vist per a sentència al Tribunal Suprem després que el jutge hagi dit que la seva consciència "està tranquil·la" davant dels set magistrats del Tribunal Suprem. A més, ha afegit que ha actuat sempre en defensa de les víctimes i a partir de decisions que va creure ajustades al dret.

Garzón ha reivindicat també que les institucions " deuen" reparació a les víctimes perquè no es produeixi " l'oblit n i la falta de memòria" . D'aquesta manera, ha subratllat que va instruir la causa atenent a la independència i capacitat de cada jutge d'interpretar les normes , que constitueixen l' " essència de la funció judicial", i sempre guiat pel " desemparament " dels afectats, que "tot jutge ha de protegir " .

Abans d'aquesta declaració del jutge, l'acusació popular exercida per Manos Limpias i per Libertad e Identidad ha mantingut la seva petició de 20 anys d'inhabilitació per al jutge Garzón. D'aquesta manera es refermen en el fet que va cometre un delicte de prevaricació. D'altra banda, tant la defensa com la fiscalia han sol·licitat la lliure absolució.

Amb aquestes dues posicions enfrontades ha acabat el judici de Baltasar Garzón en què se l'acusava d'inves tigar, presumptament sense competència, els crims i desaparicions del franquisme. Ara, e l jutge suspès de l'Audiència Nacional haurà d'esperar el veredicte, que el pot condemnar a una pena de 20 anys d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació que sol·licita per a ell l'acusació.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de