Ensenyament assegura que no ha validat l'horari bilingüe en una escola concertada de Barcelona

La conselleria d'Irene Rigau apunta que no ha modificat el projecte lingüístic de l'escola Sagrat Cor i que s'ha limitat a informar de les matèries que s'imparteixen en castellà al centre. El conflicte parteix de la batalla legal iniciada pels pares d'una alumna de quart de primària


El departament d'Ensenyament ha assegurat que no ha aprovat un canvi en el model lingüístic d'una línia de quart de primària d'un col·legi concertat de Barcelona. Portaveus de la conselleria liderada per Irene Rigau apunten que el Govern no ha ordenat que les classes es fessin en català i en castellà al 50%, en compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sinó que s'ha limitat a informar de les matèries que s'imparteixen en castellà a l'escola Sagrat Cor. El conflicte parteix de la batalla legal iniciada pels pares d'una alumna que cursa quart de primària.

Ensenyament afirma que s'ha limitat a transmetre –en una resolució amb data del 14 de març de 2014– quin és l'actual projecte lingüístic del centre. La conselleria entén que no resulta necessari ampliar el nombre de classes fetes en castellà per atendre els requeriments judicials. Segons la versió d'Ensenyament, es fan 9,5 hores de classe setmanals en castellà i 9,5 més en català, a més de quatre en anglès. El centre tampoc ha afegit més hores de castellà, com reclamava una denúncia que van presentar els pares de l'alumna l'any 2009.

Mas parla de "rebombori"

També el president de la Generalitat, Artur Mas, ha aclarit aquest dissabte des d'Igualada que l'escola Sagrado Corazón de Barcelona "aplica exactament el mateix horari" que tenia abans de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Em fa la sensació que algú vol fer rebombori aquí, ja hi estem acostumats", ha denunciat el cap de l'executiu.

En la resolució, avançada avui pel diari 'El Mundo', la Generalitat dóna per bo el projecte lingüístic del col·legi, que actualment ja imparteix el mateix nombre d'hores de català i de castellà en la classe de quart a què assisteix la nena, en entendre que "dóna estricte compliment" a allò establert per la llei.

Concretament, la resolució inclou un informe de la Inspecció d'Educació que especifica que a la classe de quart de primària B de l'escola Sagrat Cor s'imparteixen 9,5 hores de classe setmanals en castellà i 9,5 més en català, a banda de quatre més en anglès.

La decisió és fruit de la batalla legal que van iniciar els pares de l'alumna, que llavors cursava preescolar, i en la qual van aconseguir que els tribunals reconeguessin el dret de la menor a rebre les classes en castellà i català, com a llengües vehiculars, en idèntic percentatge.

Per contra, la Generalitat es nega a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que recentment va obligar cinc escoles catalanes a impartir un 25% de les seves matèries en castellà. El portaveu del PPC al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha reclamat avui a la Generalitat que el model d'educació bilingüe acceptat per a aquest col·legi barceloní "es faci extensiu en un futur a totes les escoles catalanes".

Per la seva banda, el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha defensat avui "normalitzar a les aules i a les institucions el que és normal al carrer", per la qual cosa ha proclamat que "es va acabar el projecte identitari d'una sola llengua en una Catalunya bilingüe".

Més continguts de