El Govern creu que la Guàrdia Civil hauria d'anar a l'aeroport en lloc de perseguir les urnes

El conseller Rull lamenta la inhibició d'Aena i Foment en el conflicte del Prat

El conseller de Territori, Josep Rull, ha lamentat aquest dijous "la inhibició de l'Estat" en el conflicte dels treballadors de la companyia Eulen a l'aeroport del Prat, que han convocat una vaga indefinida de 24 hores a partir del 14 d'agost.

En un contacte amb periodistes, Rull ha reclamat a Aena que se sumi a les negociacions, i ha lamentat la inhibició de la companyia, dels ministeris de Transport i de Turisme i de la Delegació del govern de l'Estat a Catalunya, dels quals ha dit que no fan res per resoldre el problema.

La vaga total indefinida dels vigilants del Prat començarà el 14 d'agost

A més, el conseller ha recordat que una part del que paguen els usuaris pels seus bitllets està destinada a garantir la seva seguretat i la dels seus equipatges, i ha recordat que, en última instància, la responsabilitat de la seguretat a l'aeroport és de la Guàrdia Civil.

Respecte a aquest cos de seguretat, ha lamentat que s'inhibeixi en el cas del conflicte del Prat mentre destina esforços a combatre l'1-0. "La Guàrdia Civil hauria d'anar a l'aeroport en lloc de perseguir les urnes", ha reblat el conseller.