El Govern referma el suport als Jocs Mediterranis de Tarragona amb una inversió de 12 milions d'euros

El president de la Generalitat, Artur Mas, subratlla que l'esdeveniment esportiu del 2017 reforça la capitalitat mediterrània de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han escenificat aquest dijous el suport econòmic del Govern als Jocs Mediterranis Tarragona 2017, amb la signatura d'un conveni per construir equipaments. En un acte solemne celebrat aquest dijous al matí al saló de plens de l'Ajuntament, la Generalitat s'ha compromès a destinar uns 12 milions d'euros per a un nou palau d'esports per a 5.000 espectadors a Campclar i el nou pavelló Sant Jordi.

El president Mas ha destacat que els Jocs Mediterranis reforcen la capitalitat mediterrània de Catalunya. En aquest sentit, ha destacat el pes important del país en àmbits com el portuari i el logístic, alhora que ha insistit en demanar a l'Estat un calendari per completar el Corredor ferroviari del Mediterrani, "que és el que ha de reforçar aquesta capitalitat per endinsar-se en el propi continent europeu".

A més, el president ha destacat que aquest esdeveniment, juntament amb altres projectes com la recent constitució del clúster químic ChemMed, l'aprovació de la llei que possibilitarà la implantació de BCN World o la vocació exportadora de la indústria agroalimentària, com els "grans pulmons de reactivació i d'impuls de l'economia".

El president Mas ha agraït la implicació del Comitè Olímpic Espanyol en la consecució dels Jocs Mediterranis i ha posat en valor les experiències passades de col·laboració institucional en l'àmbit de l'esport. "Això no sempre és fàcil, però la nostra experiència és que la col·laboració s'ha pogut produir", ha reblat.

Tarragona, "punt d'inflexió" en la història dels Jocs

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha agraït el suport rebut per part de les institucions envers el que ha titllat d'una "meravellosa aventura" per a la ciutat i el territori i, tot i que ha admès que Tarragona és la ciutat més petita que ha organitzat uns Jocs Mediterranis al llarg de la seva història, s'ha mostrat confiat que esdevindran un "punt d'inflexió". L'alcalde ha destacat, a més del suport de les institucions en forma d'inversió, el dels patrocinadors privats.

Així mateix, ha afirmat que un dels grans actius dels Jocs és el llegat que deixaran a la ciutat. "Hem aconseguit que no quedin grans infraestructures que no siguem capaços de mantenir ni que representin una despesa que endeuti a les futures generacions, i que la ciutadania una vegi com una oportunitat i no com una llosa que pesi durant molt de temps", ha defensat. "Aquest llegat sostenible és absolutament fonamental i ho hem fet amb clara vocació de projectar Tarragona com una gran capital", ha reflexionat.

Un "exemple" a seguir

Després de validar el full de ruta dels Jocs Mediterranis el novembre de l'any passat, el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, ha afirmat que l'experiència de Tarragona "servirà d'exemple per a futures edicions pel rigor en l'organització i l'eficàcia de la gestió" i s'ha mostrat convençut que els Jocs "seran un gran èxit i tindran el millor resultat de totes les edicions fetes fins ara".