Ensenyament
Societat 15/05/2012

El Govern imposa una taxa als estudiants d'FP de grau superior

El tercer paquet de retallades de la Generalitat afegeix aquesta mesura a les aprovades pel ministeri d'Educació

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui que els estudiants dels cicles de Formació Professional (FP) de grau superior hauran de pagar a partir d'ara una taxa "modesta", va dir –sense especificar la quantitat–, igual que ho fan els estudiants universitaris.

Es tracta d'una de les mesures aprovades per l'Executiu aquest dimarts en un tercer paquet de retallades pressupostàries per reduir el dèficit de la Generalitat.

"En els cicles formatius d'FP de grau superior, que no són obligatoris i formen part de l'educació superior com ho és també la universitat, el Govern posarà una primera matricula al començament, bastant modesta perquè les persones que estudien FP de grau superior contribueixin una mica, com a la universitat, i per no haver de disminuir la qualitat dels cicles d'FP, que és la prioritat", ha afirmat avui Mas.

Aquest nou paquet de retallades inclou també, en l'àmbit de l'ensenyament, l'¡aplicació de les mesures aprovades pel govern espanyol, com l'augment de les hores de feina dels professors i mestres i l'increment del nombre d'alumnes per aula en un màxim del 20%, per al qual el president del Govern ha posat l'única condició que "l'espai físic de les aules ho permeti".

Les mesures incorporen també l'augment de les taxes universitàries permès per l'Estat, un àmbit en el qual el president Mas ha remarcat que "anirà acompanyat d'un programa potent de beques". Segons Mas, "que ningú es quedi fora de la universitat per motius econòmics és una de les línies vermelles del Govern".

A més d'aquestes mesures, el departament d'Ensenyament es veurà afectat també per un altre dels punts aprovats avui en el paquet de retallades, que és la suspensió temporal de totes les subvencions públiques fins a acordar amb el departament d'Economia una disminució concreta d'aquests ajuts, que podrien suposar una reducció dels concerts amb els centres escolars privats.

stats