El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya deixarà el càrrec després de l'ascens promogut per Cospedal

L'exgeneral Ángel Gozalo va ser nomenat el 2011 i el passat 8 de desembre va ser ascendit a tinent general, cosa que implica el trasllat a Madrid

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, deixarà el càrrec aviat, després que al desembre fos ascendit de general de divisió a tinent general, cosa que implica un canvi de destí, ja que amb aquesta graduació només pot exercir a Madrid. Ho ha explicat ell mateix en un acte a Barcelona en què ha aprofitat per acomiadar-se de companys seus, fiscals, jutges i secretaris judicials. El nomenament va ser proposat per la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. Segons un reial decret del 7 de desembre, publicat al BOE l'endemà, es va promoure Gozalo de general de divisió a tinent general –el màxim escalafó dins la Guàrdia Civil– "a proposta de la ministra de Defensa, havent sentit el ministre de l'Interior i prèvia deliberació del consell de ministres".

Gozalo va arribar com a general de brigada el 2011 a la prefectura de la Guàrdia Civil de Catalunya. Des d'aleshores, la Guàrdia Civil ha portat investigacions importants com la del cas 3% pel suposat finançament irregular de CDC, amb escorcolls a la seu del partit, o la de jutjat d'instrucció número 13 pels preparatius de l'1-O, amb l'escorcoll el 20 de setembre de departaments de la Generalitat i detenció d'alts càrrecs del Govern, entre altres diligències. Gozalo va participar també en les reunions preparatòries amb els altres cossos policials del dispositiu de l'1-O coordinat per Diego Pérez de los Cobos, dispositiu que va acabar amb polèmiques càrregues policials als votants. D'aquí a poc, el consell de ministres decidirà el càrrec concret que tindrà Gozalo, que en tot cas serà en una de les unitats centrals del cos a Madrid.

Més continguts de